Waarom maak ik wat ik maak?

Ik verkoop keramiek wat ik vervaardig uit mallen en die mallen maak ik van bestaande objecten die ik vind in kringloopwinkels.

Ik vind dit mooi om te doen. Het voelt voor mij als herscheppen. Plastic wat in een hoekje in een zakje vol met prul ligt neem ik mee naar huis en geef het een tweede leven of een schaaltje waarvan je de prachtige geslepen onderkant niet goed ziet omdat het onderop zit, draai ik om. En dat in duurzaam materiaal (keramiek), met glans en goud.

Zo wordt het prulletje, het een in een dozijn ding en de achterkant van iets, verhoogt tot een opzichzelfstaand object, wat gezien mag worden en mag shinen!

Voor mij is mijn werk het positieve geluid tegen massaproductie en wegwerpen.

Ik hoop dat mijn werk, wat ik met liefde in mijn atelier door mijn handen laat gaan, een mooie plek krijgt en generaties lang mee mag gaan.