Ons team

Wietske Sietsma

Wietske Sietsma | Het atelier in Doorwerth zit in een wat ouder schoolgebouw met prachtige grote lokalen met fijn veel licht en ruimte. Ik ben altijd al dol geweest op klei en je kon mij niet blijer krijgen als kind als de zand en water tafel uit de kast werd gepakt op school. Ik ben moeder van 3 kinderen en ben in februari 2018 gestart met Atelier W. in mijn schuur in de achtertuin en nu zit ik hier 🙂
Ik hou ervan op oplossingen te verzinnen bij problemen met keramiek die zich voordoen bij cursisten en ik hou van faciliteren. Zorgen dat alles aanwezig is, zoveel mogelijk alles gebakken, opgeruimd en geordend zodat je je spullen, materialen en als cursist je producten goed kunt vinden en ook alles van de workshop en bestellingen goed verzonden kan worden.
Als dat goed verloopt ben ik helemaal blij.
Voor de rest ben ik optimistisch, altijd in voor avontuur, nieuwe dingen uitproberen. Ik geniet van mijn werk omdat een droom die ik had werkelijkheid is geworden en het is ook nog echt leuk ook ( het had natuurlijk ook kunnen tegenvallen). Het samenwerken met mijn collega’s ( Daantje, Lienke, Rebecca, Doremieke en Samantha) geeft het ook nog een extra sprankel.

Daantje

Mijn naam is Daantje. Ik studeer ruimtelijk vormgever art & design. Tijdens het 2e jaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij Atelier W, de stage duurde 20 weken en ik heb in die tijd ontzettend veel geleerd over keramiek en alles wat er bij komt kijken. Omdat het zo goed beviel mocht ik na mijn stage bij Atelier W komen werken. Meestal ben ik in het weekend te vinden in het atelier, hier assisteer ik bij cursussen en ik geef ook workshops, ook ben ik af en toe bezig op de achtergrond met de bestellingen van de webshop.

Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de mensen. Tijdens de workshops ontmoet ik veel nieuwe mensen en probeer ik iedereen een leuke en leerzame tijd te bezorgen. Ook is het altijd gezellig om cursisten weer te zien en hun te kunnen helpen. Het is altijd maar de vraag wat voor een creatieve dingen er worden gemaakt. Vooral bij de gevorderde cursus ben ik elke weel verbaasd als ik zier wat er gemaakt word.

Mijn lieve collega’s maken het werk alleen maar leuker en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Sinds ik hier werk merk ik dat ik veel innovatiever ben geworden. Klei is erg flexibel maar ook kwetsbaar hierdoor loop je soms tegen onverwachtse problemen aan of moet je iets repareren. Dit heeft mij geleerd om oplossingsgericht te denken.
Ik vind het niet erg om hard te werken en geen vraag is mij te gek. Ik zorg ervoor dat mensen op mij kunnen rekenen. En ik ben altijd in voor gezelligheid.

Lienke

Mijn naam is Lienke en ik studeer art & design, ruimtelijk vormgeven op het RijnIJssel in Arnhem. En ik werk heel toevallig in het keramiek Atelier W in Doorwerth.  Ik woon nu sinds april samen met mijn zus in Arnhem, maar ik ben opgegroeid in Doorwerth.

Ik begon in Februari 2021 aan mijn halfjarige stage in het atelier in Wolfheze, samen met Daantje. Waar ik echt super blij mee ben! Na een half jaar stage ben ik daar uiteindelijk blijven werken. Ik geef op dit moment veel workshops en cursussen, maar ik heb ook veel product fotografie, en mediavormgeving gedaan.

Ik vind dit werk zo leuk omdat ik lekker creatief bezig kan zijn. Het geeft mij de kans om rustig te werken terwijl ik helemaal in mijn eigen wereldje zit. Maar ook om sociaal te zijn met de cursisten of met mijn collega’s

Rebecca

Hallo mijn naam is Rebecca. Tijdens mijn studie als interieurvormgever in België begon mijn interesse in keramiek. Na een workshop draaien op een ouderwetse stapschijf kon ik 2 jaar lang in de academie voor beeldende kunsten in Mol mijn ei kwijt in de klei. Hier moest ik stoppen toen ik wist dat ik het laatste jaar van mijn opleiding een buitenlandse stage zou doen, maar het kriebelde om terug te beginnen.

Toen ik in september 2021 te horen kreeg dat de opdracht voor mijn afstudeerproject over tafelen ging, wist ik het meteen. Keramiek!
Omdat ik toch van plan was om na mijn studie in te trekken bij mijn verloofde hier in Nederland, ging ik dus in de buurt van Arnhem op zoek naar een stage. Na een intense zoektocht en veel afwijzingen kwam ik terecht bij Atelier W.
Ik had de beste 3 maanden die ik me ooit had kunnen voorstellen en ik was dan ook super blij dat Wietske me na het afstuderen in juni een baan aanbood.

Bij Atelier W hou ik me nu vooral bezig met de draailessen te geven en met nieuwe technologieën en producten ontwikkelen.
Ook ben ik begonnen met producten te maken voor mezelf en ben dan ook heel dankbaar dat ik bij Wietske de kans krijg om mezelf te ontwikkelen.

En als je me 1 jaar geleden had gezegd dat ik keramist zou worden, dan had ik eens heel hard gelachen, maar, jeej, voor alle kansen en onverwacht carrière switchen.

Doremieke

Hai! Mijn naam is Doremieke en sinds 2022 ben ik werkzaam bij Atelier-W.
Ik ben getrouwd met Bert en we hebben 3 kids.
Toen ik zelf zo’n 8 jaar geleden startte met keramieken heb ik het werken met klei vrijwel meteen in mijn hart gesloten.
Ik geef bij het atelier draailessen en de kindercursus.
Ik ben dolgelukkig met mijn werk hier wat ik combineer met het maken van mijn eigen producten van keramiek.
Het allerleukste vind ik om te zien hoe de meeste cursisten langzaamaan verliefd raken op het proces van het pottenbakken.
Het is magisch om een homp klei te zien veranderen in een bruikbaar product of een waar kunstwerk.
Na al die jaren wordt mijn verwondering daarover eerder groter dan kleiner.
Ik geniet ervan om de cursisten de fijne kneepjes bij te brengen en om een gezellige sfeer neer te zetten waardoor het voor cursisten een hoogtepuntje in de week is om naar het atelier te komen.
Hopelijk zie ik je eens hier in Doorwerth.