Ons team

Wietske Sietsma

Ik woon in Wolfheze nu 1,5 jaar in een houten huis. Eerst had ik mijn atelier aan huis maar door de groei ben ik verhuisd met het atelier naar Doorwerth en zit nu in een prachtig groot lokaal van een schoolgebouw met fijn veel licht en ruimte.
Ik hou ervan op oplossingen te verzinnen bij problemen met keramiek die zich voordoen bij cursisten en ik hou van faciliteren. Zorgen dat alles aanwezig is, zoveel mogelijk alles gebakken, opgeruimd en geordend zodat je je spullen, materialen en als cursist je producten goed kunt vinden en ook alles van de workshop en bestellingen goed verzonden kan worden.
Als dat goed verloopt ben ik helemaal blij.
Voor de rest ben ik optimistisch, altijd in voor avontuur, nieuwe dingen uitproberen. Ik geniet van mijn werk omdat een droom die ik had werkelijkheid is geworden en het is ook nog echt leuk ook ( het had natuurlijk ook kunnen tegenvallen). Het samenwerken met mijn collega’s ( Joes, Daantje, Lienke en Jet) geeft het ook nog een extra sprankel.

Jet Sietsma

Ik ben Jet Sietsma, en ik woon in Wolfheze. Ik zit in 5 havo. Ik werk vanaf de oprichting van Atelier W al hier, omdat mijn moeder Wietske Sietsma is. Hierdoor heb ik goed kunnen zien hoe het bedrijf opbloeide. Ik begon ongeveer 4 jaar geleden met werken bij Atelier W, toen ik 13 was. Het begon met het meehelpen omdat Wietske het soms druk kreeg, en in de loop van tijd ben ik meer gaan werken. Ik begon met makkelijk producten afwerken of kleuren maken en langzamerhand ben ik bijvoorbeeld ook gaan assisteren bij workshops. Nu geef ik zelf met Lienke en Daantje de workshops, en doe ik veel van de productie voor de producten die worden gekocht. Ik ben erg blij met dit werk, omdat ik erg veel hou van voor groepen staan en uitleggen hoe je mooie keramiek maakt. Verder hou ik ook erg van wat meer alleen werken, en kan ik in mijn eigen bubbel goed producten of kleuren maken.

Daantje

Mijn naam is Daantje. Ik studeer ruimtelijk vormgever art & design. Tijdens het 2e jaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij Atelier W, de stage duurde 20 weken en ik heb in die tijd ontzettend veel geleerd over keramiek en alles wat er bij komt kijken. Omdat het zo goed beviel mocht ik na mijn stage bij Atelier W komen werken. Meestal ben ik in het weekend te vinden in het atelier, hier assisteer ik bij cursussen en ik geef ook workshops, ook ben ik af en toe bezig op de achtergrond met de bestellingen van de webshop.

Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de mensen. Tijdens de workshops ontmoet ik veel nieuwe mensen en probeer ik iedereen een leuke en leerzame tijd te bezorgen. Ook is het altijd gezellig om cursisten weer te zien en hun te kunnen helpen. Het is altijd maar de vraag wat voor een creatieve dingen er worden gemaakt. Vooral bij de gevorderde cursus sta ik elke week met mijn mond vol tanden als ik zie wat er gemaakt word.

Mijn lieve collega’s maken het werk alleen maar leuker en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Sinds ik hier werk merk ik dat ik veel innovatiever ben geworden. Klei is erg flexibel maar ook kwetsbaar hierdoor loop je soms tegen onverwachtse problemen aan of moet je iets repareren. Dit heeft mij geleerd om oplossingsgericht te denken.
Ik vind het niet erg om hard te werken en geen vraag is mij te gek. Ik zorg ervoor dat mensen op mij kunnen rekenen. En ik ben altijd in voor gezelligheid!

Lienke Blom

Mijn naam is Lienke Blom en ik studeer art & design, ruimtelijk vormgeven op het RijnIJssel in Arnhem. En ik werk heel toevallig in het keramiek Atelier W in Doorwerth. (Surprise) Ik woon nu sinds april samen met mijn zus in Arnhem, maar ik ben opgegroeid in Doorwerth.

Ik begon in Februari 2021 aan mijn halfjarige stage in het atelier in Wolfheze, samen met Daantje. Daar heb ik Joes, Jet en natuurlijk Wietske ontmoet. Waar ik echt super blij mee ben! Na een half jaar stage ben ik daar uiteindelijk blijven werken. Ik geef op dit moment veel workshops en cursussen, maar ik heb ook veel product fotografie, en mediavormgebing gedaan.

Ik vind dit werk zo leuk omdat ik lekker creatief bezig kan zijn. Het geeft mij de kans om rustig te werken terwijl ik helemaal in mijn eigen wereldje zit. Maar ook om sociaal te zijn met de cursisten of met mijn collega’s.