Ilonka: “Wietske’s ontwerpen zijn doordacht en veelzijdig. Haar liefde voor dit ambacht zit heel diep”

3 mei 2020 | Via instagram troffen lifestyle- en interieur inspirator Ilonka Dekkers en Wietske elkaar voor het eerst. Wat haar meteen aansprak aan het werk van Wietske waren de kleuren. Kleur betekent namelijk veel voor Ilonka “ik ben echt gek op kleuren. Kleur staat echt centraal in mijn interieur. Ik pas het áltijd toe en varieer er veel mee” vertelt ze daarover. Haar opmerkzaamheid voor details is hierin een welkome competentie. “Als ik in huis weer een muur van kleur wil veranderen meng ik zelf wel eens de kleuren om zo precies de kleuren die ik voor ogen heb te maken. Mijn huis restyle ik regelmatig.”

producten van Atelier W in het interieur van Ilonka Dekkers - Plinka_life

Creativiteit

Creativiteit is als een rode draad verweven in haar leven op zowel zakelijk als privé vlak. Na 25 jaar lang in de retail te hebben gewerkt voelde Ilonka dat ze wat anders wilde. Keuzes gaan bij haar niet over één nacht ijs. Uiteindelijk is het afgelopen kerst alweer drie jaar geleden dat ze de knoop doorhakte en koos voor waar haar hart ligt: interieurstyling. Hoe, dat kwam vanzelf wel. Ze opende instagram account Plinka_life en begon met het delen van mooi gestylde hoekjes van haar eigen huis. “In principe deel ik alleen maar foto’s van mijn huis, tuin en caravan. Ik restyle natuurlijk regelmatig, dus heb altijd genoeg leuke plekjes om te laten zien!” vertelt ze enthousiast. Doel van haar account is vooral inspireren. 

 

Samenwerking

Omdat ze een groot Instagram account heeft wordt Ilonka ook vaak benaderd om samen te werken. Over elke aanvraag denkt Ilonka goed na. “Zo’n samenwerking moet goed voelen. We moeten goed bij elkaar passen. Daarnaast heb ik een loyale persoonlijkheid en vind ik het fijn om juist op lange termijn samen te werken”. Uiteindelijk zei ze ‘ja’ tegen Wietske, die de potjes en plantenhanger persoonlijk kwam brengen. “Wat me aansprak is dat de ontwerpen van Wietske ook heel doordacht zijn. De materialen, de ontwerpen maar ook het recyclen en dat ze inspiratie opdoet in kringloopwinkels en daar vervolgens mallen van maakt. Ik vind het te gek. Daarnaast heb je, met zo’n delicaat creatieproces, echt wel doorzettingsvermogen nodig om zulke mooie spullen te maken. Haar liefde voor dit ambacht zit heel diep. 
 

Sfeerbeeld samenwering Ilonka Dekkers Plinka_life en Atelier W

Tijdloos combineren

“De producten van Wietske gaan mooi over in het interieur en zijn daarom fijne items om mee te werken. Het is minder trendgevoelig en daardoor makkelijk op lange termijn te combineren. Vanuit duurzaamheidsoogpunt vind ik het fijn om vooral te stylen met dingen die ik al heb, in plaats van nieuwe dingen aan te schaffen. Ik weet dat Wietske ook zo over duurzaamheid denkt, dat vind ik fijn. En dat kan natuurlijk perfect met de creaties van Wietske. Omdat het unieke handgemaakte ontwerpen zijn vind ik het mooi dat ze echt de persoonlijkheid van Wietske reflecteren” vertelt Ilonka over de producten. “Verder vind ik de combinatie van mat en glans heel leuk. Dan is bijvoorbeeld de bovenkant of zijkant mat. Dit geeft mooi kleureffect qua licht; er zit een mooie kleurschakering in.”

 

Veelzijdig

“De producten passen bij veel typen interieur. Ze passen bij studenten, maar ook bij mensen die van design houden. Hou je van een strak interieur dan kies je voor één kleur, maar bij een wat meer frivole inrichting kun je voor meer kleuren kiezen”. “Neem bijvoorbeeld het planten hangertje. Deze past perfect in een badkamer met een (nep)plantje erin of bijvoorbeeld  in de tuin (want de producten kunnen ook buiten gebruikt worden, heel fijn!). Daarnaast vind ik het heel fijn dat de kleine bakjes makkelijk op te stapelen zijn. Daardoor zet ik ze wel eens in de caravan, of in een hoekje in ons toilet. Er is zoveel mogelijk!” deelt Ilonka enthousiast. 

Je kunt Ilonka volgen via haar Instagramccount @Plinka_life
Alle foto’s in dit artikel zijn door Ilonka gemaakt. 

 

 

© 2017 - 2022 Atelierw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel