Gietmal maken

Gietmal maken | Een gietmal is een mal waarin je gietklei giet. De mal kan gemaakt worden van een object. Na het gieten van gietklei gaat de mal met het gietklei in de oven. Na het bakproces kan de gietmal geopend worden. Voor mijn ontwerpen maak ik gebruik van gietmallen. Inspiratie voor mijn ontwerpen doe ik op in kringloopwinkels; gebruiks- en siervoorwerpen die door anderen afgeschreven worden neem ik mee. Ik maak er een gietmal van en ‘herschep’ het originele ontwerp, als tegengeluid tegen massaproductie. 

 

Leren hoe je een gietmal maakt kan ook bij keramiek Atelier W. Ik help je om een mal te maken van een voorwerp of object. Je kunt zelf iets meenemen of we kiezen iets uit mijn atelier. Het leuke van deze workshop is dat je je creativiteit écht vorm kunt geven. Jij kunt kiezen waar we een mal van maken. Een mal kun je daarna blijven gebruiken om hetzelfde voorwerp of object weer te maken. 

 

Het is afhankelijk van het object waar je een mal van wilt maken wat voor type mal je maakt. Wanneer een object geen ribbels heeft dan kun je een mal uit één deel maken. Zo’n vorm is dan ‘lossend’, dat betekent dat de vorm gemakkelijk kan loskomen uit de mal. Bij een object met ribbels bestaat een mal uit meerdere delen. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien van de gietmallen die ik gebruik: 

 

Workshop: gietmal maken 

Tijdens de workshop krijg je uitgebreide uitleg over hoe je mallen maakt en hoe je alle materialen en gereedschappen gebruikt. Aan het einde van de workshop gieten we gietklei in de gietmal. Daarna bak ik het af en werk ik het af met glazuur. De mal en jouw creatie kan later opgehaald worden, of ik stuur het op! 

 

Praktische informatie

 • Data: Datum in overleg
 • Duur:  ca. 6,5 uur
 • Locatie: Arnhem-Zuid in de wijk Vredenburg
 • Kosten: 1
  50 euro 1 persoon 
  225 euro 2 personen        
  300 euro 3 personen
  (incl eten drinken, gietklei, kleur, mallen, glazuur, afbakken en opsturen)

Dag en tijd gaat in overleg, ik mail je hierover. Leuk om je binnenkort te ontmoeten!

 

© 2017 - 2022 Atelierw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel