Workshop klei draaien op schijf

Workshop klei draaien op schijf | Klei draaien is een snelle manier om vormen te maken.Voor veel mensen is draaien op een draaischijf het échte pottenbakken. Het kan dan ook heel bevredigend zijn om te doen. Als je wilt ontdekken of klei draaien iets voor je is dan kun je de workshop klei draaien op schijf volgen bij Atelier W. Klei draaien klinkt simpel, maar het is meer dan draaien alleen. Nadat je de bal klei op de draaischijf hebt gelegd komt het duwen, trekken, tillen en knijpen. Het kan veel spierpijn en frustratie opleveren. Maar oefening baart kunst! 

 

Succesvol draaien is een combinatie van snelheid, druk maar ook beheersing. Het vraagt tijd, oefening en geduld om de vormen die je in je hoofd hebt ook echt te maken. Het is allemaal een kwestie van doorzettingsvermogen bij het vorm geven aan een snel draaiende kleimassa. Het vergt tijd en heel erg veel oefening om te leren hoe hard je op de klei moet drukken en welke variaties in snelheid van de draaischijf je tijdens het draaien moet gebruiken. 

Door het draaien ontwikkelen de vormen zich snel en je hebt vaak de neiging om te lang door te gaan. Op tijd stoppen is een erg moeilijk onderdeel van klei draaien, ook omdat het zachte holle voorwerp maar een beperkt aantal keer kan ronddraaien.  

 

Workshop klei draaien op schijf

Als je altijd al hebt willen weten of klei draaien iets voor jou is dan is de workshop kleidraaien op schijf iets voor jou! In deze workshop leer ik je enkele basistechnieken van het draaien zoals klei uitzoeken, verschillende draaimethodes en centreren. Ook kijken we naar welke hand- en lichaamshouding je prettig vind; dit is alleen te ondervinden als je langdurig draait. Wanneer je de basistechniek onder de knie hebt kun je persoonlijke variaties invoeren. Ook kun je de workshop boeken om te kijken of je een cursus klei draaien bij me wilt volgen.  

 

Praktische informatie

  • Data: Datum in overleg
  • Duur:  ca. 3 uur
  • Locatie: Arnhem-Zuid in de wijk Vredenburg

> Bekijk alle workshops

© 2017 - 2022 Atelierw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel