Leren pottenbakken

Leren pottenbakken | Altijd al willen leren pottenbakken? Dan ben je bij Atelier W aan het goede adres! Naast dat ik zelf sier- en gebruiksvoorwerpen maak geef ik ook workshops en cursussen. Als je wilt leren pottenbakken dan kun je kiezen voor mijn workshop pottenbakken of pottenbakken cursus. 

Leren pottenbakken

Pottenbakken draait om techniek én om meters maken. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Waar je bij de meeste workshops en cursussen in een groot atelier zelf aan het werk gaat en vragen kunt stellen aan de docent, geef ik echt les. Ik weet namelijk hoe fijn het is als iemand je even aan de hand neemt, je de basis leert en met je oefent. 

Om het hele proces van pottenbakken te doorlopen is er gereedschap nodig. Het handgereedschap is tijdens de workshops en cursussen beschikbaar bij Atelier W. Deze setjes kun je ook gemakkelijk zelf aanschaffen. Als je klei of handvormen wilt boetseren dan heb je niet veel gereedschap nodig. Kies je voor pottendraaien dan is een draaischijf nodig.

Beginnen met pottenbakken

Omdat pottenbakken draait om veel ‘met je handen in de klei’ te zitten heb ik voor zowel de workshops als de cursussen ruime lestijden van ca. 3 uur per workshop/les aangehouden. Daarin heb je voldoende ruimte om veel te oefenen. Zowel tijdens de workshops als tijdens de cursussen geef ik echt les. Ik wil je namelijk alles leren en helpen oefenen zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende technieken. In tegenstelling tot de reguliere lessen, die vaak bestaan uit vrije inloop uren waarop je kunt werken en de docenten vragen kunt stellen. 

Workshops

Tijdens de pottenbakken workshop kun je ontdekken of je pottenbakken überhaupt leuk vind. Zie het als een introductieles. Ook kun je deze workshop boeken samen met 2 vrienden / vriendinnen. 

Cursus

Tijdens de cursus pottenbakken leer je alle technieken die van belang zijn voor het pottenbakken. Ik geef ‘les’ en bied je ruimte om alle technieken samen te oefenen. 

 

© 2017 - 2022 Atelierw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel