Klei voorbeelden

Klei voorbeelden | Voor mijn producten en bij de workshops en cursussen gebruik ik vooral met pigmenten gekleurde steengoedklei in gietvorm (zonder chamotte). Voor draaien gebruik ik steengoedklei met een klein beetje chamotte. Vooral als je net begint met draaien is dit fijner werken omdat de klei iets steviger en daardoor handzamer is. Bij handvormen en drukvormen gebruik ik crémekleurige steengoedklei omdat je daarop een goede ondergrond hebt voor engobe, majolica en andere decoratie technieken. Bijna alles bak ik tussen de 1050 en 1150 graden.

Klei voorbeelden

Er zijn veel verschillende soorten en maten beelden en klei voorbeelden. Hieronder vind je er enkele: 

Je ziet dat je alle kantenop kan en dat je ook nog veel kunt doen qua grootte en met de buitenkant van de klei. Hierin kan je patronen, reliëf en krassen maken met allerlei soorten gereedschappen en materialen. Je kan kleuren (engobe, onderglazuren, majolica, terra sigillata, glazuren, opglazuren) toepassen, uitsneden maken, wegschrapen, stempelen, klei plakken met kleislib enzovoorts.

Dit is een handgevormd figuratief figuur met structuur op de huid gemaakt en aangezet met engobe.

Dit is een gegoten beeld uit een gietmal. Gestileerd (strak qua vormgeving) figuratief beeld.

De huidoppervlakte van de klei is glad en strak. Het beeld is geglazuurd met een metallic blauwe glazuur.

Dit is een abstract handgevormd beeld van klei. Er is nog iets herkenbaar van een dier maar het is geen weergave van de natuurlijke of reële wereld. De klei bloemen zijn  aangebracht met kleislib.

Bovenstaand beeld is een handgevormd figuratief werk. Er zijn uitsneden gemaakt in de kleihuid en het is helemaal geglazuurd in 1 kleur. Omdat een groot beeld niet in een keer in de oven kan is het beeld in leerharde staat in blokken gesneden, gebakken en later weer aan elkaar geplakt.

Bovenstaand beeld is een figuratief handgevormd beeld in combinatie met andere materialen.

Dit is een handgevormd figuratief beeldje. De tekening is met majolica aangebracht.

Abstract handgevormd plat beeld in de vorm van een silhouet. Er is veel van de kleistructuur en -kleur te zien.  

Mijn werk van klei 

Mijn werk is soms figuratief en soms abstract / geometrisch. De huid wil ik graag zo glad mogelijk hebben. Ik gebruik gekleurd gietklei dat ik in gipsen mallen giet. 

Bekijk mijn ontwerpen in de webwinkel

 

© 2017 - 2022 Atelierw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel