Klei beelden maken

Klei beelden maken | Er zijn verschillende manieren om klei beelden te maken. Je kunt klei beelden maken door middel van handvormen of via een gietmal. Dit kunnen figuratieve beelden zijn(objecten uit de natuurlijke wereld) of abstracte beelden (hoeven geen objecten uit de natuurlijke of reële wereld te zijn). 

Voordat je een beeld gaat maken zijn drie zaken belangrijk: 

  • Welke klei ga je gebruiken
  • Hoeveel chamotte (toevoeging om klei extra stevigheid te geven)
  • Gaat het object binnen of buiten staan

Bij het kiezen van kleisoorten gaat het vooral om de kleur en samenstelling. Dit heeft namelijk invloed op de krimp, kleur en of het tegen weersinvloeden kan. Veel chamotte in de klei is handig als het een groot beeld gaat worden. Hoe kleiner het beeld hoe minder chamotte erin kan. Omdat chamotte structuur geeft op de huid van de klei kan het ook decoratief gebruikt worden. Bij gietmallen gebruik je gietklei. Gietklei is over het algemeen minder geschikt om buiten te staan. Een voordeel is dat er veel keuze is in soort en kleur.  

Mijn klei ontwerpen

Mijn ontwerpen zijn voornamelijk sier- en gebruiksvoorwerpen, die ik maak van keramiek. Van de voorwerpen maak ik een gietmal, waarin ik gietklei giet om het beeld te maken. De beeldjes werk ik met de hand af en voorzie ik van een subtiel goudsluster. In de webshop zijn de keramiek beelden die ik heb gemaakt te zien en te koop. 

Klei beelden maken

Lijkt je het leuk om zelf klei beelden te maken? Ik geef verschillende workshops en cursussen. Denk hierbij aan handvormen, drukvormen maar ook aan gietmallen maken. Je kunt een workshop volgen om te kijken of je een cursus interessant vind. Een workshop klei beelden maken is ook een leuke activiteit om bijvoorbeeld samen met een vriendin te doen. 

> Bekijk de workshops

> Bekijk de cursussen 

 

© 2017 - 2022 Atelierw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel