Cursus pottenbakken op draaischijf

Om te ontdekken of je pottenbakken leuk vindt kun je de workshop pottendraaien ook als introductieles boeken. In de workshop pottendraaien gaan we vooral in op de basistechniek: het uitkiezen van klei, goed doordraaien om luchtbellen uit de klei te halen en centreren. Hoewel we deze technieken allemaal behandelen tijdens zo’n workshop heb je niet alle tijd om al deze onderdelen ruim te oefenen. In de cursus pottenbakken op draaischijf leer je de theorie en kun je voldoende oefenen om alles in praktijk te brengen. Nu worden er op de wereld drie soorten draaischijven gebruikt:

  • Elektrische schijven
  • Schopschijven met voet aandrijving
  • Schopschijven met vliegwiel

In het westen draaien we tegen de klok in, in het oosten met de klok mee. Waarom is niet bekend. Maar het gaat erom dat de klei in je dominante hand terecht komt. Bij Atelier W werk je met een elektrische schijf.  

Lichaamshouding 

Belangrijk om te ontdekken is welke lichaamshouding je fijn vindt tijdens het pottendraaien. Ook de manier van centreren is afhankelijk van je lichaamsbouw en -houding. Vooral als je langere tijd gaat draaien is het belangrijk om een goede houding te vinden. Het is goed om dichtbij de draaischijf te zitten zodat de bewegingen vlak voor je plaatsvinden. Hou de onderarmen op weerskanten van de draaischijf of op je dijbenen stil en stabiel en buig je over je werk. Spierpijn en kramp zijn heel gebruikelijk aan het einde van een draaidag. Kijk wel of je houding kan verbeteren door bv de achterpoten van je kruk wat te verhogen zodat je al wat meer naar voren zit en niet zo hoeft te buigen.

Cursus pottenbakken op draaischijf bij Atelier W 

Wanneer je een cursus pottenbakken op draaischijf volgt bij Atelier W weet je zeker dat je alles leert over draaien. Ik hou geen inloopmoment waarbij je vragen kunt stellen maar geef je echt les. Ik vind het namelijk belangrijk dat je zoveel mogelijk leert zodat je daarna zelf kunt bepalen welke kennis en vaardigheden je daarvan inzet in jouw creatieproces. Daarnaast besteden we veel tijd aan (samen) oefenen. Het draaien onder de knie krijgen vergt namelijk veel tijd en oefening. In mijn atelier hebben we alle ruimte en benodigdheden om dit te doen! 

Je start met een introductieles om te kijken of je het leuk vindt. Vervolgens kun je de lessen per drie lessen afnemen.

 

© 2017 - 2022 Atelierw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel